7 thuisactiviteiten tegen verveling

Door de huidige Corona-situatie zul je voorlopig meer thuis zitten dan normaal. Daarom hebben we hier een lijst met 7 dingen die je kunt doen om je thuissituatie zo prettig mogelijk te maken. Veel plezier!

Voorjaarsschoonmaak

Om ervoor te zorgen dat je het niet zat raakt een paar dagen achter elkaar op dezelfde paar vierkante meters door te brengen, is het belangrijk dat je je prettig voelt in je huis. Een vies en rommelig huis zorgt er al snel voor dat de muren op je afkomen en je niets liever wilt dan je huis ontvluchten. Probeer daarom je huis netjes en schoon te houden, zo houd je het veel langer fijn.

Lees dit artikel voor tips om je huis schoon te maken én te houden.

Thuis workout

Sporten is goed voor je weerstand en je mentale gesteldheid, dus het is heel belangrijk om te blijven sporten. Het is verstandig om je sportschool te mijden (als die überhaupt nog open is). Voorlopig lijken buitensporten zoals hardlopen en wielrennen nog mogelijk, maar in Italië en Spanje is dat al verboden dus misschien wordt het dat bij ons binnenkort ook. Dan rest ons maar één optie: de thuisworkout.

Je kunt een willekeurige (Wo)Men’s Health naslaan voor een Push-up challenge, Abs challenge of Yoga Challenge. Het maakt niet uit welke challenge je kiest, ze gaan allemaal wonderen doen voor je mentale gesteldheid. En omdat je de aankomende tijd zoveel thuis zit, heb je zelfs een keer de kans om de challenge af te maken 😉

Knutselen

Grote kans dat je na de basisschool niet veel meer hebt geknutseld. Gemiste kans, want lekker met je handen bezig zijn is een heerlijke manier om je hoofd leeg te maken. Of je nu een kleurplaat voor volwassenen of een boek gaat inbinden. Doe een leuk muziekje aan en gaan.

Lees hier onze tips om thuis te knutselen.

Geld verdienen

Het is tegenwoordig beter mogelijk dan ooit om vanuit huis geld te verdienen. Dit is nuttig voor iedereen die nu snel geld nodig heeft maar niet meer de deur uit wil. En ook voor iedereen die een thuisinkomen wil opbouwen voor de lange termijn.

Lees hier onze 7 manieren om thuis geld te verdienen.

Veel lezen

In plaats van de hele dag de tv aan hebben of steeds weer nu.nl te refreshen, kun je jezelf wat verlangzamen met een boek. Waarschijnlijk wil je toch al meer lezen dan je nu doet, dus grijp deze kans aan om een goede gewoonte te starten.

En omdat het erop lijkt dat de Corona-situatie een lange tijd gaat aanhouden, is het misschien een goed idee een onbeperkt abonnement op boeken aan te schaffen. Kindle en Kobo bieden allebei een abonnement op miljoenen boeken aan met de eerste maand gratis.

Iets wat je al heel lang uitstelt

Veel mensen hebben iets wat ze eigenlijk al heel lang willen maar toch nooit doen. Een boek schrijven bijvoorbeeld. Aangezien je nu veel tijd thuis door gaat brengen, is dit je kans om je idee eindelijk uit te voeren.

Bordspelletjes

Als je met het gezin thuis zit dan zijn bordspelletjes een fantastische manier om elkaar af te leiden van de situatie in de buitenwereld. Pak dus gezellig Monopolie of Catan uit de kast en speel jullie zo een paar uurtjes vrij 🙂

Leave a Comment