Thuis geld verdienen (7 manieren)

Gezien de huidige Corona-situatie is het geen slecht idee om thuis te blijven wanneer dat mogelijk is. Daarnaast zijn veel mensen inmiddels al hun baan verloren en zij zoeken direct naar een manier om hun inkomen te vervangen.

In dit artikel delen we 8 manieren om vanuit huis geld te verdienen. We hebben ze opgedeeld in korte termijn en lange termijn manieren om thuis geld te verdienen.

Korte termijn

De Corona-uitbraak is heel slecht voor de economie en veel mensen zijn hun baan al kwijt. Zij zoeken per direct een manier om extra geld te verdienen. Hieronder noemen wij 5 manieren voor hen om op korte termijn geld te verdienen vanuit huis.

Oppassen

Door de Corona-uitbraak blijven kinderen thuis van school* en neemt de vraag naar oppassers enorm toe. Dit is dus een goede manier om wat geld bij te verdienen. En het is ook een hele ethische manier om de economie verder te helpen omdat de ouders van de oppaskinderen op deze manier naar hun werk kunnen blijven gaan.

*Op het moment van schrijven mogen scholen nog open blijven, maar kiezen sommige scholen er al voor om te sluiten. Het lijkt te verwachten dat scholen binnenkort verplicht dicht moeten.

Honden uitlaten

Kwetsbare groepen (zoals ouderen en mensen met chronische longaandoeningen) willen liever het huis niet meer uit om zichzelf te beschermen. Jij kunt ze hiermee helpen door hun honden uit te laten. In sommige gevallen wil je dit misschien het liefst gratis doen puur om anderen te helpen, maar sommige mensen zullen je ook graag een beetje geld geven in dank voor je hulp. Zo kun je dus weer een beetje bijverdienen.

Tweedehands spullen verkopen via marktplaats of bol

Een manier om snel wat extra geld te verdienen is door wat tweedehands spullen te verkopen. Aangezien het met de huidige Corona-situatie toch een goed idee is om een voorjaars-Corona-schoonmaak te doen, is dit het perfecte moment om ook wat van je oude spullen te verkopen.

De meeste van je spullen kun je alleen via marktplaats verkopen. Maar sommige producten kun je eigenlijk beter verkopen via Bol.com. Dit geldt bijvoorbeeld voor boeken. Bol.com is hiervoor prettiger omdat zij al foto’s van jouw boeken hebben (dus je hoeft zelf geen moeite te doen om een goede foto met mooi licht te maken) en omdat veel meer mensen op Bol.com komen dan op Marktplaats waardoor de kans dat je iets verkoopt veel groter is.

Freelancen

Bepaalde beroepen lenen zich voor freelancewerk vanuit huis. Schrijf-, design- en marketingwerk zijn hier allemaal voorbeelden van. Mensen die werkzaam zijn in deze sectoren kunnen dit moment aangrijpen om een online presentie op te bouwen op websites zoals freelancer.nl. Op dit soort websites is het vaak in het begin wat lastig omdat je nog geen reviews hebt, maar als je eenmaal wat opdrachten gedaan hebt kun je veel opdrachten krijgen van deze websites.

Er zijn overigens ook websites waar je zonder enige ervaring makkelijk schrijfopdrachten kunt uitvoeren. http://textbroker.nl/ is hier een voorbeeld van. Je krijgt hier in het begin wel slechts ~2-5 euro per artikel van 400 woorden dus dit is vooral interessant als je echt geld nodig hebt. (Als je veel opdrachten hebt gedaan krijg je toegang tot beter betaalde opdrachten, maar dat ben ik zelf nog niet dus daar kan ik ook niks over zeggen.)

Enquêtes invullen

Het is mogelijk om geld te verdienen op internet door enquêtes in te vullen. Je krijgt hier tussen de 50 cent en 10 euro per enquête voor. Dit is dus geen manier om je inkomen te vervangen, maar als je tijdelijk in geldnood zit dan helpen natuurlijk alle kleine beetjes.

Lange termijn

Je kunt deze periode waarin je meer thuis blijft dan normaal ook aangrijpen om thuisinkomen op te bouwen voor op de lange termijn. Op die manier is er een kans dat je sterker uit de Corona-crisis komt dan je er in ging.

Hieronder noemen we 3 manieren om op de lange termijn vanuit huis geld te verdienen.

Ebooks schrijven

Tijdelijke (zelfopgelegde) thuisquarantaine is ook een prachtig moment om eindelijk dat boek te schrijver dat je al jaren uitstelde. En tegenwoordig kun je via programma’s zoals Amazon Kindle en Bol.com Brave New Books je ebook gemakkelijk zelf uitgeven. (Je kunt je boek zelfs ook als Hardcover en Paperback uitgeven, maar dat is iets ingewikkelder en dan zijn je boeken wat duurder.) En hierdoor kun je er dus ook gemakkelijk geld aan verdienen.

Ik heb zelf tot nu toe een aantal boeken gepubliceerd waarvan het auteursrecht vervallen is. Daar heb ik in een maand 8.60 euro mee verdiend. Dat is natuurlijk niet veel, maar ik heb ook helemaal geen promotie gedaan en het zijn dus hele oude boeken. Ik deed dit vooral om te kijken of het proces van zelf publiceren een beetje te doen was. Ik ga in het vervolg zeker eigen boeken schrijven en publiceren en die promoten via Facebook en LinkedIn e.d..

Een website bouwen

Een eigen website kan ook inkomsten genereren, bijvoorbeeld door advertenties te laten zien aan bezoekers of zelfs door zelf producten aan te bieden.

Voordat je geld kunt verdienen aan een website moet je dus wel bezoekers hebben, en meestal duurt het maanden voordat je website echt veel bezoekers krijgt (tenzij je Facebook-advertenties inkoopt o.i.d.).

Leave a Comment