De beste knutsels voor thuis

Grote kans dat je na de basisschool niet veel meer hebt geknutseld. Gemiste kans, want lekker met je handen bezig zijn is een heerlijke manier om je hoofd leeg te maken. Of je nu een kleurplaat voor volwassenen of een boek gaat inbinden. Doe een leuk muziekje aan en gaan. Hieronder 4 tips om even lekker te knutselen.

Kleurplaten voor volwassenen

Het is tegenwoordig weer helemaal hip om te kleuren. Er is een ware revival van kleurplaten voor volwassenen gaande. De meeste boekhandels hebben wel een afdeling met kleurplaten voor volwassenen, maar ook bij bol.com kun je je slag slaan. Er zijn vooral veel kleurboeken met mandala’s, maar mijn persoonlijke favorieten zijn toch wel de dieren, zoals dit kleurboek.

Boekbinden

Heb je een hele middag niets te doen, overweeg dan om een boek in te binden. Dit vergt wel enig geduld en vaardigheid, maar het resultaat mag er dan ook zijn. Op internet zijn er ontzettend veel tutorials te vinden, zoals dit filmpje. Heb je liever tekst? Dan is deze instructional erg goed.

Aquarellen

Voed je innerlijke kunstenaar en leer aquarellen. Aquarellen is een manier van schilderen met waterverf, waarmee je heel mooie vloeiende overgangen van kleuren kunt krijgen. Weet je niet waar je moet beginnen? Het internet is je beste vriend. Niet alleen zijn er talloze goede introducties en tips voor beginners te vinden, maar ook step-by-step tutorials waarmee je in een keer prachtige plaatjes uit je kwast krijgt.

Cadeaus inpakken als een pro

Mijn guilty pleasure op youtube zijn gift wrapping tutorials, waarin cadeaus op de meest prachtige manieren worden ingepakt (heel veel roze en strikjes). Heb je binnenkort een verjaardag? Sla deze dan vooral niet over. Ook al wordt het (bij mij) nooit zo mooi als op de filmpjes, de ontvanger waardeert een mooi ingepakt cadeau vast en zeker.

Leave a Comment